Verhalenavond 2020 – Koninklijk Eise Eisinga Planetarium

Wat heb jij te vertellen?

Vraag mensen naar het Eisinga Planetarium of naar de voormalige koffie- en theehandel van Van Balen en de verhalen komen los. Over Harke Terpstra, de conservator met zijn kenmerkende uitspraken. Over de geur van gebrande koffie die vroeger door Franeker dreef. Over Ome Gerrit, die bij de ingang van de winkel klaar zat.

Tijdens de Verhalenavonden van 2018 en 2019 brachten verhalenvertellers die verhalen over aan het publiek. Nu, tijdens de Verhalenavond 2020, vraagt het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium om jóuw verhalen.

Het museum is gevestigd in drie panden met een rijke geschiedenis en markante bewoners en medewerkers. Het Planetarium natuurlijk met de nazaten van Eisinga en de medewerkers van het museum. De koffie- en theehandel met de families Van Balen en Adema. De bakkerij van Van der Veen die pas vijf jaar geleden veranderde in entree van het Planetarium. Tijdens de Verhalenavond – en daarna! – nodigt het Eisinga Planetarium iedereen uit om de verhalen over de mensen die in die drie panden leefden en werkten te delen. Ter inspiratie vertellen eerst de verhalenvertellers Nelle Raaphorst en Sietske Keulen over Ome Gerrit van Balen en over Hiltje Fogteloo.

Vanwege de situatie rond het coronavirus gebeurt dat helemaal online.

Op 6 november – en daarna – kun je de verhalen van Sietske Keulen, Paul de Haas en Nelle Raaphorst bekijken via de website van het Planetarium (www.planetarium-friesland.nl) en de Facebookpagina (www.facebook.com/koninklijkeiseeisingaplanetarium). Tot 6 december kun je je eigen verhalen sturen aan het Planetarium. De vorm kies je zelf. Een geschreven verhaal, foto’s met toelichting, een filmpje, stripverhaal, gedicht, het kan allemaal. Vanaf januari deelt het Planetarium op haar website en Facebookpagina de mooiste verhalen. En wie weet wat voor verhalen die weer oproepen…

Verhalen kunnen vanaf 6 november gestuurd worden naar het

Koninklijk Eise Eisinga Planetarium t.n.v. Frank Belt
Eise Eisingastraat 3
8801 KE Franeker

of mail naar f.belt@planetarium-friesland.nl.

Het verhaal van Hiltje Fogteloo

Het verhaal van Ome Gerrit van Balen

Eise Eisingastraat 3
8801 KE Franeker
telefoon 0517 - 393 070
ANBI Gegevens
Vragen of opmerkingen?
info@planetarium-friesland.nl

Neem contact op